Για τα γεγονότα στην Ολλανδία

https://athens.indymedia.org/post/1615535/

από Κείμενο συντρόφισσας

22/11/2021 6:13 μμ.

Στο τέλος της διαμαρτυρίας οι μπάτσοι σήκωσαν όπλα και άρχισαν να ρίχνουν δεκάδες σφαίρες στον αέρα αλλά και στο μέρος των διαδηλωτών με αποτέλεσμα πολλούς τραυματισμούς και αρκετές συλλήψεις μετέπειτα.


Κείμενο συντρόφισσας για τα γεγονότα στην Ολλανδία: Για τα γεγονότα στο Ροτερνταμ και τις σφαίρες στο ψαχνό…

Την Πέμπτη 19/11 πραγματοποιήθηκε διαμαρτυρία απο μια ετερόκλητη μάζα διαδηλωτών με αφορμή τα νέα μέτρα που εφάρμοσε το Ολλανδικό κράτος για τη διαχείριση της πανδημίας. Στο τέλος της διαμαρτυρίας οι μπάτσοι σήκωσαν όπλα και άρχισαν να ρίχνουν δεκάδες σφαίρες στον αέρα αλλά και στο μέρος των διαδηλωτών με αποτέλεσμα πολλούς τραυματισμούς και αρκετές συλλήψεις μετέπειτα. Σε Ελληνικά, και όχι μόνο, ΜΜΕ το γεγονός αναπαράχθηκε με προφανή συγκάλυψη και νομιμοποίηση της καταστολής των μπάτσων αλλά και παραπλανητική εικόνα σχετικά με το ποιοι κατέβηκαν στο δρόμο. Το σώμα της διαδήλωσης βαφτίστηκε ‘φασιστες’ και πολλά χαρακτηριστικά της αποσιωπήθηκαν. Όπως λοιπόν και με τις συγκρούσεις και τις εξεγερτικες στιγμές πέρυσι στις διαμαρτυρίες για την απαγόρευση κυκλοφορίας, έτσι και τώρα τα υποκείμενα που συμμετείχαν στην πορεία ήταν εντελώς ετερόκλητα. Από άτομα που θέλουν να αντισταθούν και να εκφράσουν την άρνηση τους στα παράλογα νέα μέτρα και συνολική διαχείριση της πανδημίας απο το Ολλανδικό κράτος μέχρι άτομα που ανήκουν στο anti-vax στρατόπεδο. Αντίστοιχες διαδηλώσεις λαμβάνουν χώρο και σε Αυστρια, Ιταλια, Δανια και Κροατια. Κάπως έτσι, κανονικοποιείται και νομιμοποιείται κοινωνικά η ακραία καταστολή διαδηλώσεων και διαμαρτυριών με το δόγμα μηδενικής ανοχής που θέλει να επιβάλλει το νόμο την τάξη και την ασφάλεια. Η κουλτούρα του νοικοκυραίου, του ρουφιάνου και του φιλήσυχου πολίτη δεν εχει εθνικότητα. Η κοινή γνώμη εγκρίνει.

Κείμενο αντιπληροφορησης που κυκλοφορεί στο twitter σχετικά με τα γεγονότα στο Ροτερνταμ: https://itsgoingdown.org/reflections-and-report-on-the…/


Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s