Παρέμβαση της «Πρωτοβουλίας Υγειονομικών Θεσσαλονίκης ενάντια στους αποκλεισμούς» στην αντιπολεμική συναυλία στη θεσ/νίκη

https://athens.indymedia.org/post/1618454/

από μαύρη φλέβα

10/05/2022 6:12 μμ.

Στις 8/5/ 2022 κατά τη διάρκεια της αντιπολεμικής συναυλίας στην πλατεία Αριστοτέλους, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης υγειονομικοί σε αναστολή θέλησαν να ανέβουν στην σκηνή για να διαβάσουν ένα κείμενο διαμαρτυρίας. Φυσικά οι αριστεροί υπερασπιστές και συνεργοί στην επιβολή του κρατικού προγράμματος υποχρεωτικού aka μαζικού κ΄καθολικού εμβολιασμού δεν το επέτρεψαν αρχικά και μόνο υπό την πίεση των ανεσταλμένων εργαζομένων αναγάστηκαν να υποχωρήσουν.


Το κείμενο που διαβάστηκε από τους υγειονομικούς που βρίσκονται σε αναστολή εδώ και 9 μήνες και διεξάγουν ένα μοναχικό και αποσιωπημένο αγώνα ενάντια στην ολοκληρωτική στέρηση των αναγκαίων για να ζήσουν, επειδή αρνούνται τον καταναγκασμό του υποχρεωτικού εμβολιασμού, τη στιγμή που πολλοί από αυτούς έχουν νοσήσει είναι το παρακάτω.

Αρχικά επειδή εμποδίστηκαν με ιδαίτερη ένταση αναγκάστηκαν να το διαβάζουν με ντουντούκα στην πλατεία Αρσιστοτέλους. Οι υγειονομικοί που βρίσκονται σε αναστολή είναι κυρίως τραπεζοκόμοι, καθαρίστριες, νοσηλευτές/τριες, τεχνικοί κάθε είδους (υδραυλικοί, ηλεκτρολόγοι κλπ), διασώστες, οδηγοί ασθενοφόρων και ένα ελάχιστο ποσοστό γιατρών. Σε αναστολή μισθού βρίσκονται από τα μέσα Αυγούστου 2021 και οι εργαζόμενες/οι στις δομές πρόνοιας ( π.χ. οι τραπεζοκόμοι σε δομές για άτομα με νοητική υστέρηση).

 ΟΥΤΕ ΕΘΝΙΚΟΣ, ΟΥΤΕ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΣ, ΟΥΤΕ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΣ! Ο ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑΞΙΚΟΣ

Η εναντίωσή μας στη θανατηφόρα μηχανή του πολέμου, δε μας κάνει να ξεχνάμε ότι ο πόλεμος έρχεται για να γκρεμίσει ό,τι αφήνει όρθιο η καπιταλιστική ειρήνη!

Δεν ξεχνάμε ότι αυτός ο πόλεμος έρχεται ως συνέπεια της καπιταλιστικής κρίσης και της αδυναμίας Κεφάλαιου και Κυριαρχίας να εκμεταλλευτούν παραγωγικά τις κοινωνίες, και όχι ως αποτέλεσμα πεισμάτων, μεγαλοϊδεατισμού ή/και διακρατικών καυγάδων! Η τακτική του διαχωρισμού με βάση το έθνος, το φύλο, τη φυλή, τη γλώσσα, τη θρησκεία, όπως και ο μοντέρνος διαχωρισμός με βάση τις Υγειονομικές επιλογές, αποτελούν παραδοσιακή καταφυγή της κυριαρχίας προκειμένου να στρέψουν τον ένα μας ενάντια στον άλλο, τη μία ενάντια στην άλλη, κάθε φορά που ο ταξικός πόλεμος στρέφεται σε βάρος της κερδοφορίας τους! Η δημιουργία καθεστώτων εκτάκτου ανάγκης, με κορυφαίο βέβαια αυτό του πολέμου, αποτελεί παραδοσιακή επιλογή στην ίδια κατεύθυνση, προκειμένου να πετύχει τη συσπείρωση των υποτελών γύρω από σημαίες, λάβαρα και θεσμούς των αφεντικών.

Η αλληλεγγύη μας στα θύματα του πολέμου δεν πρέπει να μας κάνει να ξεχνάμε τα θύματα της ειρήνης τους. Οι πολύμηνες, εξοντωτικές αναστολές εργασίας και οι απολύσεις των ανεμβολίαστων υγειονομικών δεν αποτελούν προσωπικό τους πρόβλημα, ούτε βέβαια λύση στην αντιμετώπιση της πανδημίας! Στοχεύουν στην πειθάρχηση όλων των εργαζόμενων με πρώτους αυτούς που τολμούν να μη συμπορεύονται στο εκάστοτε κυρίαρχο αφήγημα. Και ας πει κάποιος ή κάποια ότι η διάλυση του ΕΣΥ δεν εξυπηρετείται από αυτήν την πολιτική των αναστολών και απολύσεων!

Ούτε εθνικός, ούτε υγειονομικός, ο δικός μας πόλεμος είναι ταξικός

Σε Ελλάδα, Ρωσία, Ουκρανία, ο εχθρός είναι στις τράπεζες και στα Υπουργεία Green pass, Lockdown, απολύσεις… – Σε λίγο θα σου πουν, να πας να πολεμήσεις

Πάρτε πίσω τις αναστολές

Πρωτοβουλία Υγειονομικών Θεσσαλονίκης ενάντια στους αποκλεισμούς


Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s