ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΚΙΝΗΜΑΤΙΚΗΣ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ ΤΕΡΑΤΩΝ

Πρωτοβουλία ενάντια στο Υγειονομικό Απαρτχάιντ

pesya@riseup.net

Την Κυριακή 27/2 πραγματοποιείται «παρέμβαση» ομάδας περίπου 20 ατόμων, με σκοπό την ματαίωση βιβλιοπαρουσίασης του βιβλίου του Φώτη Τερζάκη «Αντιμαχόμενες θεραπευτικές αντιλήψεις στον σύγχρονο κόσμο», που διοργάνωσαν οι εκδόσεις Αλήστου Μνήμης στο Αυτοδιαχειριζόμενο Κυλικείο Νομικής (ΑΚΝ). Η εν λόγω εκδήλωση, η ματαίωση της οποίας δεν ευοδώθηκε, διοργανώθηκε ύστερα από συνεννόηση με την συνδιαχειριστική ομάδα του κατειλημμένου αυτού χώρου, που φιλοξενεί εκδηλώσεις και συζητήσεις πλήθους ομάδων και συλλογικοτήτων. Τα άτομα αυτά, που δεν διστάζουν να αυτοαποκαλούνται και να υπογράφουν ως «αναρχικοί», κινήθηκαν ως εισβολείς στο ΑΚΝ εν είδει υγειονομικής πολιτοφυλακής, κρυμμένοι πίσω από εγκεκριμένες μάσκες, προσπάθησαν να τρομοκρατήσουν τους περίπου 8-9 παρευρισκόμενους την στιγμή της εφόδου, με προσβολές, ακόμη και με απειλή χρήσης βίας και προπηλάκισαν τον ίδιο τον συγγραφέα με την πρόφαση ότι πραγματοποιούν «παρέμβαση στην εκδήλωση της Contra Dystopia», η οποία, απλώς, είχε δημοσιοποιήσει την εν λόγω εκδήλωση!

Το γεγονός αυτό αποδεικνύει περίτρανα και την πρόθεση της άμεσης προσβολής του ΑΚΝ, της επιβολής με το έτσι θέλω όρων λειτουργίας του και εν τέλει της καταστολής του ίδιου του εγχειρήματος, τη στιγμή μάλιστα που ο κατειλημμένος αυτός χώρος απειλείται ευθέως από το κράτος. Υπενθυμίζουμε, σ’ όσους σκοπίμως υποκρίνονται ότι το αγνοούν, ότι ο  συγγραφέας του βιβλίου Φώτης Τερζάκης, καθώς και μέλη της Contra Dystopia όχι μόνο δεν συνεργάστηκαν αλλά ήρθαν σε αντιπαράθεση φωνάζοντας αντιφασιστικά συνθήματα και τελικά χτυπήθηκαν από μέλη φασιστικής ομάδας κατά το συλλαλητήριο της 14-7-2021 στο Σύνταγμα.

Σε αντίθεση με τα παραμύθια τους, οι εισβολείς του ΑΚΝ «ενοχλήθηκαν» γιατί το βιβλίο του Τερζάκη αποκλίνει από το κυρίαρχο κρατικό υγειονομικό αφήγημα, γεγονός που καταδεικνύει τον απύθμενο κινηματικό βούρκο στον οποίο μας οδηγούν τέτοιες πρακτικές. Η ταύτιση, λοιπόν, των εισβολέων με το κρατικό υγειονομικό αφήγημα είναι παραπάνω από εμφανής στην κατεύθυνση πάταξης κάθε κινηματικής «παρέκκλισης», και κανένα «αναρχικό» άλλοθι δεν μπορεί να συγκαλύψει τον πραγματικό στόχο της συγκεκριμένης κίνησης, ειδικά όσο τα επιχειρήματά τους αντλούνται απευθείας από το κρατικό υγειονομικό οπλοστάσιο μέχρις υιοθέτησης της αποκρουστικής ρητορικής περί «υγειονομικής βόμβας».

Ως Πρωτοβουλία Ενάντια στο Υγειονομικό Απαρτχάιντ στεκόμαστε απέναντι σε οποιαδήποτε αυταρχική αντίληψη και πρακτική σκοπεύει στη συμμόρφωση της αντίθετης άποψης. Δηλώνουμε πως θα συνεχίσουμε να δρούμε και να πράττουμε παρά τις απειλές, και ενάντια σε κάθε επιβολή, κρατική ή μη. Στεκόμαστε αλληλέγγυες και έτοιμοι να υπερασπιστούμε τους χώρους και τις συλλογικότητες που δέχονται επιθέσεις.

Πρωτοβουλία Ενάντια στο Υγειονομικό Απαρτχάιντ

Μάρτιος 2022

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s