Ανταπόκριση από την πορεία στο Σύνταγμα-19/3/2022

ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΒΙΟΕΞΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΛΕΙΣΟΥΡΑ

koinonika.antisomata@autistici.org

Posted on 21/03/2022 by koinonikaantisomata

Το καλοκαίρι του 2020, όταν τα πολιτικά τσιράκια του κεφαλαίου πέρασαν τον νόμο για τον περιορισμό των διαδηλώσεων, αφού είχε προηγηθεί η τρομακτικών διαστάσεων εθελοντική πειθάρχηση των σωμάτων, η υπακοή στον εγκλεισμό και η συμμόρφωση στις κρατικές απαγορεύσεις κυκλοφορίας στον δημόσιο χώρο, πίστευαν ότι είχαν ωριμάσει πια οι καιροί για να αρχίσουν να μας εξαφανίζουν σιγά σιγά από τους δρόμους.

Στη χθεσινή διαδήλωση ενάντια στις κρατικές υποχρεωτικότητες, την επιτήρηση, τα πρόστιμα, τις αναστολές και τις απολύσεις υγειονομικών και μη, που διοργανώθηκε από την Πρωτοβουλία ενάντια στο Υγειονομικό Απαρτχάιντ και τους Μουσικούς ενάντια στους αποκλεισμούς, ενάμιση χρόνο (και μία Ν. Σμύρνη) μετά από την ψήφιση του νόμου «Δημόσιες συναθροίσεις και άλλες διατάξεις», το απείθαρχο προλεταριάτο έκανε για μια ακόμα φορά σαφές ότι είναι ανεπίδεκτο συμμόρφωσης!

Λίγο μετά το ξεκίνημα της πορείας από το Μοναστηράκι το πρώτο πλαϊνό πανώ, το πανώ της Συνέλευσης ενάντια στη Βιοεξουσία και την Κλεισούρα, δέχθηκε την πίεση των χακί στην Αθηνάς στην οποία αντισταθήκαμε με όλες μας τις δυνάμεις και φωνάζοντας κοντά στα παλιά συνθήματα βλ. Ούτε εθνικός, ούτε υγειονομικός, ο δικός μας πόλεμος είναι ταξικός και νέα όπως: Μέχρι χθες σου λέγανε μη βήξεις και κολλήσεις, αύριο θα σου πουν να πας να πολεμήσεις/ Ούτε στη Ρωσία, ούτε στην Ουκρανία, ούτε και πουθενά, τσακίστε τους φασίστες σε πόλεις και χωριά εμποδίσαμε τους μπάτσους να μας στριμώξουν στη μία λωρίδα και κρατήσαμε τον δρόμο μέχρι την Ομόνοια.

Οι περίπου 500 διαδηλώτριες, και κυρίως πάλι τα δύο πρώτα πλαϊνά  πανώ, δεχθήκαμε  μεγάλη ματατζίδικη πίεση με συνεχή μικροπεσίματα, γκλοπιές, φυσουνιές, κλοτσιές κλπ εκ νέου στη Σταδίου όπου ήταν πολύ πιο δύσκολο να υπερασπιστούμε με τα σώματα μας την παρουσία μας σε όλον το δρόμο. Μέχρι το τέλος της πορείας συνεχίσαμε πάντως να φωνάζουμε αντιμπατσικά συνθήματα και συνθήματα ενάντια στην κρατική διαχείριση της πανδημίας όπως: Οι ανεσταλμένοι πίσω στο ΕΣΥ να βγουν σε αναστολή μπάτσοι και ειδικοί/ Οι υποχρεωτικότητες στου πηγαδιού τον πάτο, ζήτω το απείθαρχο προλεταριάτο/Η λύση στην κρίση μίσος ταξικό, χορτάσαμε από μπάτσους και κάθε ειδικό.

Αφού πετάχτηκαν χιλιάδες τρικάκια, μοιράστηκαν κείμενα τόσο αντιπολεμικά, όσο και ενάντια στην κρατική διαχείριση της πανδημίας και την αναδιάρθρωση του ΕΣΥ και έγιναν βαψιματικές παρά τον ασφυκτικό κλοιό των μπάτσων, η πορεία στην οποία συμμετείχαν και οι συλλογικότητες Outsiders και Κόκκινα Μαντήλια με τα δικά τους μπλοκ ολοκληρώθηκε σύμφωνα με το προγραμματισμένο της δρομολόγιο και διαλύθηκε στο Σύνταγμα.

Δύναμη και περαστικά στα τραυματισμένα συντρόφια που δεν έκαναν στιγμή πίσω!

Καμιά αναστολή, καμιά απόλυση!

Λεφτά για την υγεία, λεφτά για τον μισθό και όχι για μαζικό/καθολικό εμβολιασμό!

Κάτω ο πόλεμος, ζήτω η διεθνιστική προλεταριακή αλληλεγγύη!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s