Το αφήγημα αλλάζει αφού άνοιξε τον δρόμο για την πλήρη αναδιάρθρωση του ΕΣΥ και την εμπέδωση του κοινωνικού απαρτχάιντ(#1,2)

https://athens.indymedia.org/post/1617596/

από Συνέλευση ενάντια στη Βιοεξουσία & την Κλεισούρα

15/03/2022 12:46 μμ.

«Το αφήγημα αλλάζει αφού άνοιξε τον δρόμο για την πλήρη αναδιάρθρωση του ΕΣΥ» (μέρος 1ο) πρωτοδημοσιεύτηκε στις 20 Φεβρουαρίου 2022 και συνοδεύτηκε στη συνέχεια, τις πρώτες μέρες του Μαρτίου 2022 από το «Το αφήγημα αλλάζει αφού άνοιξε τον δρόμο για την πλήρη αναδιάρθρωση του ΕΣΥ και την εμπέδωση του κοινωνικού απαρτχάιντ» (μέρος 2ο)


ΤΟ ΑΦΗΓΗΜΑ ΑΛΛΑΖΕΙ……ΑΦΟΥ ΑΝΟΙΞΕ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΤΟΥ ΕΣΥ(μέρος 1ο)

Δεν μας προκαλεί καμία εντύπωση ότι οι ίδιοι οι θανατοτρομολάγνοι ειδικοί επιδημιολόγοι, πνευμονολόγοι καθηγητάδες στα απανταχού Πανεπιστήμια της επικράτειας έφτασαν τον Φεβρουάριο του 2022 να παραδεχτούν αυτό που μια σειρά συλλογικότητες από το ευρύτερο ανταγωνιστικό κίνημα έχουν έγκαιρα υποστηρίξει, πάλι και πάλι, την τελευταία διετία!

Δεν το αποδίδουμε, βέβαια, σε μια αιφνίδια κρίση συνειδητοποίησης της βιοπολιτικής που ασκεί το καπιταλιστικό κράτος, όπως εξειδικεύτηκε στην παρούσα διαχείριση της πανδημίας, αλλά αντίθετα στην ανάγκη αξιοποίησης των παραδοχών τους από αυτό, τώρα που οι συνθήκες το απαιτούν: ο συνδυασμός χαλάρωσης των περιοριστικών μέτρων ενόψει της τουριστικής σεζόν με διατήρηση των υγειονομικών διαχωρισμών νομιμοποιείται ευκολότερα όταν πλασάρεται με επιστημονικό περιτύλιγμα.

Πόσοι και πόσοι άνθρωποι δεν κατηγορήθηκαν μέχρι σήμερα ως ψεκασμένοι, συνωμοσιολόγοι, βλαμμένοι παραμυθάδες και ό,τι άλλο αισχρό κατέβαινε στην κούτρα του κάθε πωρωμένου εμβολιολάτρη, επειδή δημοσιοποιούσαν αυτό που τους συνέβη. Ότι, δηλαδή, υποχρεώνονταν όταν έφευγαν από τη ζωή οι οικείοι τους, τους οποίους προσκόμισαν κάποια στιγμή επειγόντως στο νοσοκομείο με βαρύ νόσημα, να υπογράφουν ως αιτία θανάτου την Covid-19, μόνο και μόνο γιατί κατά την εισαγωγή στο νοσοκομείο βρέθηκαν θετικοί στον ιό.

Σήμερα πια μας τα κάνει τάλιρα, μεταξύ άλλων, ο Α. Τζουβελέκης, καθηγητής Πνευμονολογίας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών, παραδεχόμενος ότι το ένα πέμπτο μέχρι και ένα τέταρτο των θανάτων χρεώνεται τον κόβιντ, αλλά δεν είναι κόβιντ!

Ιδού με τα ίδια του τα λόγια: «Στα ποσοστά των θανάτων συνεισφέρουν οι παράπλευρες απώλειες. Πρόκειται για ένα ποσοστό 20-25% ασθενών σε κλινικές Covid, οι οποίοι έχουν θετικό μοριακό τεστ, αλλά δεν νοσούν από Covid-19. Μπήκαν απλά για άλλο λόγο (έμφραγμα, αιμορραγία) και βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό. Είτε είναι ανοσοκατασταλμένοι με βαριές νόσους οι οποίοι μπήκαν στην κλινική Covid, επειδή βρέθηκαν θετικοί. Αυτοί οι ασθενείς δεν πεθαίνουν ΑΠΟ κορονοϊό, πεθαίνουν ΜΕ κορονοϊό».Πηγή:: https://www.tanea.gr/2022/02/07/greece/koronaios-pote-tha-katargithoun-ta-metra-ti-tha-ginei-me-tous-anemvoliastous/

Στον παράγοντα της συννοσηρότητας, σε περιστατικά θανάτων που εν τέλει καταγράφονται ως Covid, αναφέρθηκε και ο Κ. Γουργουλιάνης, διευθυντής της Πνευμονολογικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας: «Aν κάναμε μία διόρθωση στο πώς καταγράφουμε τους θανάτους στη χώρα μας, θα είχαμε μία μείωση περίπου της τάξης του 20%». Ούτε ένα, ούτε δύο, αλλά κοτζάμ είκοσι τα εκατό, μας λέει κι αυτός!Πηγή: https://www.tanea.gr/2022/02/08/greece/gourgoulianis-einai-lathos-na-koitame-pleon-tis-molynseis-giati-den-peftoun-oi-thanatoi/

Και όλα αυτά χωρίς να βάλουμε στο κάδρο τους θανάτους από covid που οφείλονται δευτερευόντως στις ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις –που ανθούν εξαιτίας της έλλειψης υποδομών κι επαρκούς νοσηλευτικού προσωπικού–, οι οποίες –τυχαίο;– είναι διπλάσιες στην Ελλάδα από ό,τι στην υπόλοιπη Ε.Ε., όπως ανερυθρίαστα έχουν παραδεχτεί ακόμη και κυβερνητικά στελέχη. Ή χωρίς να συνυπολογίσουμε το γεγονός ότι για να καταγραφεί κάποιος θάνατος ως θάνατος από Covid-19 αρκεί να έχει συμβεί… 3 ολόκληρους μήνες μετά την επιβεβαίωση της μόλυνσης – όταν στη Βρετανία, για παράδειγμα, το αντίστοιχο διάστημα δεν ξεπερνά τις… 28 ημέρες.

Μας προκαλεί αντίθετα πολύ γέλιο αλλά και θλίψη (για την κατάντια τους) το γεγονός ότι οι δημαγωγοί της θανατολαγνείας, παρόλη την αμέριστη εκτίμηση κι εμπιστοσύνη τους στην επιστήμη και τους ειδικούς της, συνεχίζουν σήμερα να κλείνουν τα αυτιά.

Τη στιγμή που τα ίδια τα φερέφωνα του κράτους έχουν ανατρέψει τα πάντα για τις δικές τους σκοπιμότητες, επιμένουν να αερομαχούν με ανεμόμυλους: «η πανδημία θερίζει» κλπ. κλπ., όταν αυτό που θερίζει είναι η διάλυση του ΕΣΥ –την οποία οι ίδιοι συνυπέγραψαν, καθώς πλειοδοτούσαν με στεντόρεια φωνή υπέρ του μαζικού/καθολικού εμβολιασμού ενώ, αντίθετα, δεν σπατάλησαν μισή λέξη για τους χιλιάδες ανεμβολίαστους υγειονομικούς που εκδιώχθηκαν με αναστολές και απολύσεις.

…ΑΦΟΥ ΑΝΟΙΞΕ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΤΟΥ ΕΣΥ

Όμως η θνητότητα παραμένει υψηλή και πέρα από τη μόνιμη επωδό του «δεν έχετε ακόμα κάνει όλες-όλοι-όλα τις 125 δόσεις που συνιστούν οι 39 κατασκευαστές εμβολίων» οι ειδικοί επιδημιολόγοι –σα να λέμε η χαρά του εμβολιολάτρη– αναγκάζονται σήμερα να παραδεχτούν αυτό που πολλές –πλην των σταυροφόρων του εμβολιασμού, αυτοί είχαν άλλες προτεραιότητες τότε– καταγγέλλαμε από τις πρώτες μέρες της πανδημίας, τη διάλυση, δηλαδή, του δημόσιου συστήματος υγείας ΠΡΙΝ αυτή ξεσπάσει, για την ακρίβεια ήδη από την περίοδο των μνημονίων.

Ο προαναφερθείς Γουργουλιάνης, πχ., συνδέει την υψηλή θνητότητα εξαιτίας της τρέχουσας κρατικής διαχείρισης της πανδημίας με την κρατική διαχείριση της κρίσης εκμεταλλευσιμότητας της εργασιακής δύναμης που ξέσπασε το 2010: «έχουμε το πρόβλημα με τους θανάτους που είναι ένα μεγάλο θέμα, που δεν είναι μόνο του ιού είναι και του συστήματος υγείας. Ένα σύνθετο θέμα. […] Το 2015, με επίσημες καταγραφές έφυγαν από την Ελλάδα, 15.000 γιατροί. Αυτοί δεν ξαναγύρισαν. Ανοίξαμε κρεβάτια σε ΜΕΘ χωρίς να έχουμε προσωπικό. Έχουμε ένα πρόβλημα λειτουργίας του ΕΣΥ από την πρωτοβάθμια φροντίδα ακόμη, όπου συχνά οι άνθρωποι ψάχνουν και δεν βρίσκουν γιατρό».

Και πού να ανέφερε τις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις εργαζομένων στην υγεία, υπό το βάρος των τεράστιων μειώσεων των μισθών στο δημόσιο τομέα, και τον από-τα-πάνω αποδεκατισμό των δομών ΠΦΥ… Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΠΟΕΔΗΝ μιλάμε για συνολικά 40.000 κενές θέσεις.

Είτε ΜΕ, είτε ΑΠΟ κορονοϊό, η ανάλυση των επίσημων στοιχείων από την ΠΕΟΔΗΝ αποδεικνύει ότι χιλιάδες ήταν αυτοί που πέθαναν εκτός ΜΕΘ, σε συνθήκες πραγματικής, δηλαδή, κατάρρευσης του συστήματος υγείας: «οι θάνατοι εντός των ΜΕΘ είναι κοντά στους 6.800 ασθενών και τα εξιτήρια 4.116. Από τους 24.410 που είναι συνολικά οι νεκροί της πανδημίας περί τους 17.500 πέθαναν εκτός ΜΕΘ. Ποσοστό κοντά στο 72%. Εάν, μάλιστα, συνυπολογίσει κανείς τους νεκρούς σε αυτοσχέδιες ΜΕΘ το ποσοστό των θανάτων εκτός κανονικών ΜΕΘ από την αρχή της πανδημίας βρίσκεται κοντά στο 75%. Στην κορύφωση των κυμάτων της πανδημίας του κορονοϊού το ποσοστό θνητότητας εκτός ΜΕΘ ήταν κοντά στο 85%».

Δεν είναι, όμως, μόνο αυτοί, ούτε μόνο ότι νοσηλευόμενοι (εντός ή εκτός ΜΕΘ) ούτε λίγο ούτε πολύ εγκαταλείπονται αβοήθητοι στους υπερπλήρεις θαλάμους, μιας και εκλείπει το απαραίτητο ιατρο-νοσηλευτικό προσωπικό που θα τους παρείχε επαρκή, εξατομικευμένη φροντίδα. Είναι, βέβαια, κι εκείνοι που δεν κατάφεραν καν να φτάσουν μέχρι το νοσοκομείο: σύμφωνα με στοιχεία, πάλι, της ΠΟΕΔΗΝ δεν πραγματοποιήθηκαν 110.000 χειρουργεία (!) το πρώτο 6μηνο του 2021, λόγω κατάρρευσης του συστήματος και της κοβιντοποίησης των νοσοκομείων.

Ποιοι ήταν, όμως, οι κρατικοί σχεδιασμοί πριν από το ξέσπασμα της πανδημίας και πόσο εν τέλει επηρεάστηκαν και διευκολύνθηκαν από αυτήν; Μελέτες, όπως η παρακάτω που δημοσιεύτηκε τον Φλεβάρη του 2020 και στόχευαν στον περαιτέρω «εξορθολογισμό» (βλ. αναδιάρθρωση) του ΕΣΥ και τη μείωση των κρατικών δαπανών για την υγεία, ήταν αποκαλυπτικές, σε όσους ήθελαν να δουν και να αγωνιστούν ΕΓΚΑΙΡΑ ενάντια στην αναβαθμισμένη συνέχιση των μνημονίων, στον πυρήνα δηλαδή της κρατικής διαχείρισης της πανδημίας: https://www.dianeosis.org/wp-content/uploads/2020/02/health_system_final.pdf 

Ούτε για αυτά έχουν όμως πει λέξη οι «αντικρατιστές» εμβολιολάτρες, παρά «ανακάλυψαν» σήμερα ότι το καπιταλιστικό κράτος, που όχι μόνο έχει προπαγανδίσει και οργανώσει ένα μαζικό πρόγραμμα εμβολιασμών αλλά και συνεχίζει να πιέζει και να εκβιάζει για αύξησή τους διατηρώντας τους κοινωνικούς αποκλεισμούς, εφαρμόζει (υποτίθεται)… «θανατοπολιτική». Οι ίδιοι που πιστεύουν στην αναμφίβολη αποτελεσματικότητα του εμβολίου ως μια απλή «αξία χρήσης» αποκόβοντάς το από την πολλαπλή πολιτική του λειτουργία στην τρέχουσα συγκυρία, οι ίδιοι που συκοφαντούν όσες ασκούν κριτική στις πολυάριθμες σκοπιμότητες αυτής της κρατικής πολιτικής ως «αρνήτριες της πανδημίας» και διαφήμισαν την κρατική εμβολιαστική εκστρατεία ως «ταξικό καθήκον», φτάνουν στη μέγιστη αντίφαση να παρουσιάζουν το κράτος των μαζικών εμβολιασμών ως τον οργανωτή της πιο ακραίας μορφής βιοπολιτικής, της θανατοπολιτικής! Εκτός κι αν η αντίφαση αίρεται μέσω μιας υπόρρητης ( ; ) συνωμοσιολογίας που υπονοεί ότι το κράτος υπονομεύει την ίδια του την εμβολιαστική εκστρατεία!

Το ότι τα λοκντάουν, στα οποία οι ίδιοι συμμορφώθηκαν εξαρχής, και το ρευστό απαρχάιντ -συνέπεια του προγράμματος μαζικού/καθολικού εμβολιασμού που οι ίδιοι υποστήριξαν με νύχια και με δόντια- χρησιμοποιήθηκαν για να σπάσουν οι συλλογικές αντιστάσεις ενάντια στην αναδιάρθρωση-διάλυση του ΕΣΥ είναι κάτι που απουσιάζει πλήρως από αυτή τη σκέψη των αντιφάσεων και της συνωμοσιολογίας, που περιέργως εξακολουθεί να πιστεύει ότι μπορεί να πλασάρεται ως «κινηματική».

ΤΟ ΑΦΗΓΗΜΑ ΑΛΛΑΖΕΙ… ΑΦΟΥ ΑΝΟΙΞΕ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΤΟΥ ΕΣΥ(μέρος 2ο) …

Σαν έτοιμο λοιπόν από καιρό, έχοντας, όπως είδαμε και στο προηγούμενο μέρος, στα χέρια του μελέτες για την «αναδιάρθρωση» του ΕΣΥ, το κράτος καβάλησε το κύμα της πανδημίας και επιτάχυνε τις αντίστοιχες προσπάθειες που είχαν ξεκινήσει με τα απανωτά μνημόνια.

Στο νέο ΕΣΥ, λοιπόν, προβλέπονται συγχωνεύσεις τμημάτων περιφερειακών νοσοκομείων και δομών ΠΦΥ, μείωση (και άλλη) των εργαζομένων, άρση της αποκλειστικότητας ώστε να μπορούν να δουλέψουν και ιδιώτες γιατροί στο ΕΣΥ –είτε ως ελεύθεροι επαγγελματίες με σύμβαση έργου, είτε μέσω ΣΔΙΤ– σε ένα μοντέλο λειτουργίας πιο κοντινό σε αυτό του νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν, του Ωνάσειου ή του νοσοκομείου της Σαντορίνης (που εμπνεύστηκε και υλοποίησε η αριστερά του κεφαλαίου), πατώντας στον στρωμένο δρόμο (ήδη από το 2001) των «απογευματινών ιατρείων».

Με τα λόγια του Πλεύρη: «Θέλουμε να ανοίξουμε θεσμοθετημένα την δυνατότητα ιδιωτών γιατρών να παρέχουν υπηρεσία part time σε νοσοκομεία, όπου υπάρχουν κενά και όπου υπάρχουν προκηρύξεις και συμβάσεις που δεν καλύπτονται». Προφανώς αναφέρεται και στα κενά που ο ίδιος προκάλεσε με την επιβολή της αναστολής εργασίας στους ανεμβολίαστους υγειονομικούς και όσα θα προκαλέσει απολύοντας συμβασιούχους.

Και συνεχίζει: «αυτό που εξετάζουμε είναι να λειτουργήσουν και απογευματινά χειρουργεία που σήμερα δεν λειτουργούν και να έχουν τέτοια ευχέρεια και με όρους και ιδιωτικούς, δηλαδή με συμμετοχή και του ασθενή στο κόστος του χειρουργείου, να αυξήσει το εισόδημα του ιατρού και του νοσηλευτικού προσωπικού». Στόχος; τι άλλο από την επιβολή ακόμη πιο ασφυκτικού ελέγχου σε ένα σημαντικό μερίδιο του έμμεσου (μη χρηματικού) μισθού της εργατικής τάξης, με ό,τι άλλο αυτό συνεπάγεται: μεγαλύτερη μετακύλιση του κόστους στην τσέπη των χρηστριών υπηρεσιών υγείας, περισσότερες ευέλικτες/επισφαλείς θέσεις εργασίας –και μέσω «εργολαβιών»–, διαρκής αξιολόγηση και νόρμες παραγωγικότητας, επιτάχυνση του λεγόμενου «ψηφιακού μετασχηματισμού» στον τομέα της υγείας κλπ.

Ταυτόχρονα, είναι γνωστό ότι επίκειται η μετατροπή του ΕΟΠΥΥ αποκλειστικά σε «αγοραστή υπηρεσιών υγείας», παράλληλα με την ένταξη των επικουρικών συντάξεων των νέων εργαζομένων σε ένα πλήρως κεφαλαιοποιητικό μοντέλο – οι πρόσφατες, απανωτές εξαγορές που πραγματοποιούνται στον ασφαλιστικό κλάδο αποδεικνύουν ότι τα διεθνή funds έλαβαν το μήνυμα και περιμένουν το σήμα της επίθεσης. Αν και ο έμμεσος μισθός μας δεν ήταν ποτέ εντελώς έξω -πώς θα μπορούσε άλλωστε;- από τα κυκλώματα πραγματοποίησης αξίας, συμβάλλοντας στην αναπαραγωγή της εργασιακής δύναμης, πλέον χρησιμοποιείται, σε ολοένα και μεγαλύτερο βαθμό, ως μέσο άμεσης κεφαλαιακής αξιοποίησης και, βέβαια, πειθάρχησης και συμπίεσης των πολύπλευρων, κοινωνικών μας αναγκών

….ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΜΠΕΔΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΑΠΑΡΤΧΑΪΝΤ

Στην αρχική φάση το κράτος διόγκωσε, χρησιμοποιώντας εκβιαστικές πρακτικές, την έκταση της πανδημίας με στόχο να τρομοκρατήσει την κοινωνία ως προς την επικινδυνότητά της, για να μείνει μέσα στο σπίτι με τα λοκντάουν και έτσι να επιτύχει την κατάλυση της δυνατότητας ανάπτυξης συλλογικών προλεταριακών αντιστάσεων.

Σήμερα δεν φαίνεται να χρειάζονται πια τα λοκντάουν, αφού επιτυγχάνεται φθηνότερα, μέσω της πολιτικής του υποχρεωτικού και μαζικού εμβολιασμού, η διάλυση των προλεταριακών αντιστάσεων και χωρίς να εμποδίζεται η παραγωγή υπεραξίας, συνυπολογιζομένης, βεβαίως, και της ανάγκης να κινηθεί η τουριστική βιομηχανία.

Συνεπώς, αυτό που αντιμετωπίζουμε είναι ότι μεθοδεύεται η μονιμοποίηση του συνεπαγόμενου, πάντοτε ρευστού, διαχωρισμού μεταξύ «εμβολιασμένων» (με δύο, τρεις, ποιος ξέρει πόσες δόσεις) και «ανεμβολίαστων» (εμβολιασμένων και μη), η οποία συνοδεύεται από την «απαραίτητη» στροφή στην παρουσίαση/χρήση των επιδημιολογικών δεδομένων της πανδημίας.

Στα ίδια δημοσιεύματα, λοιπόν, στα οποία αναφερθήκαμε στο προηγούμενο μέρος, οι ειδικοί παίζουν μπαλίτσα και με τους δείκτες μολύνσεων και με τον ορισμό της ανοσίας. Η αλλαγή στους επιλεγμένους δείκτες που από εδώ και εμπρός θα χρησιμοποιούνται («βαριές νοσήσεις» αντί «κρουσμάτων») είναι αποκαλυπτική σε όποια θέλει να καταλάβει. Με αυτόν τον χοντροκομμένο ελιγμό προσπαθούν να διαφυλάξουν το υλικό και συμβολικό φορτίο του εμβολίου και της τεχνητής ανο(η)σίας, άρα να συνεχίσουν να τα χρησιμοποιούν ως μέσα διαίρεσης και αποκλεισμών.

Οι περιορισμοί, μας λένε σήμερα, δεν θα έχουν να κάνουν, με την όποια ευπάθεια λόγω ηλικίας αλλά με το αν κανείς έχει εμβολιαστεί ή όχι. Πράγματι, ο Πλεύρης σε πολύ πρόσφατη συνέντευξή του επιβεβαίωσε μέχρι κεραίας τις πρώτες διαρροές: «Θεωρώ ότι έως τα τέλη Μαρτίου θα έχουν αρθεί τα μέτρα που ισχύουν για τους εμβολιασμένους. Υπάρχουν μέτρα όπως η χρήση μάσκας και οι αποστάσεις που θα συνεχίσουν να ισχύουν. Για τους ανεμβολίαστους δεν είμαστε ακόμη σε αυτήν την κουβέντα, θα παραμείνουν τα μέτρα (…) ως εκ τούτου οι ανεμβολίαστοι δεν μπορεί να μπουν στην κανονικότητα όπως μπαίνουν οι εμβολιασμένοι» και μάλιστα «η εισήγηση η δική μου, ασχέτως με την πανδημία, είναι ο εμβολιασμός να αποτελεί τυπικό προσόν και επομένως όποιος δεν εμβολιαστεί δεν θα παραμείνει στο ΕΣΥ». Πηγή: Πλεύρης: Αρση μέτρων έως τέλη Μαρτίου για τους εμβολιασμένους – Ιδιώτες γιατροί και στο ΕΣΥ | Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ (kathimerini.gr)

Έτσι, την ίδια ώρα που έρχεται κοτζάμ Johns Hopkins (μία από τις Μέκκες των πανταχού γης εμβολιολατρών) και επιβεβαιώνει αυτό που, για μας τους μη ειδικούς, αποτελεί απλή, κοινή λογική ότι, δηλαδή, η φυσική ανοσία είναι ισχυρότερη από την τεχνητή (βλ. σχετική έρευνα όπου σε δείγμα ανεμβολίαστων ασθενών, ανιχνεύτηκαν αντισώματα ακόμη και 20 μήνες μετά την μόλυνση στο 99% των κρουσμάτων που ελέγχθηκαν και μάλιστα σε πολύ υψηλές συγκεντρώσεις (~205 ανά ml)), στα καθ΄ ημάς προαναγγέλλεται η κατάργηση του πιστοποιητικού νόσησης – αν θυμάστε από ετήσιο έγινε ενιάμηνο, ύστερα εξάμηνο και πιο μετά, πάλι, τρίμηνο (στην πράξη, με διάφορα καραγκιοζιλίδικα τεχνάσματα, μόνο δίμηνης διαρκείας)…

Είναι γνωστό ότι το κατά πόσο το κοινωνικό απαρτχάιντ θα παγιωθεί ή όχι θα εξαρτηθεί από τη δυναμική των προλεταριακών αντιστάσεων και –ακόμη καλύτερα– από την προλεταριακή χρήση της πανδημίας ως όπλου, ως μέσου αύξησης του άμεσου κι έμμεσου μισθού. Στην Αυστρία και τον Καναδά –για τους αγώνες στις χώρες αυτές ίσως μιλήσουμε σε επόμενο ποστ– αυστηρά πειθαρχικά μέτρα (υποχρεωτικός εμβολιασμός, υγειονομικά πιστοποιητικά, πρόστιμα κλπ.) αποσύρονται άρον-άρον, ένα μήνα αφότου εξαγγέλθηκαν. Τι μέλλει γενέσθαι, άραγε, στα ημέτερα εδάφη;

Το αφήγημα αλλάζει… (μέρος 1ο) – ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΒΙΟΕΞΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΛΕΙΣΟΥΡΑ (noblogs.org)

Το αφήγημα αλλάζει… (μέρος 2ο) – ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΒΙΟΕΞΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΛΕΙΣΟΥΡΑ (noblogs.org)


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s