Κάλεσμα στην απεργία & συγκέντρωση στο Υπουργείο Υγείας 1/2 στις 13.00

https://athens.indymedia.org/post/1616723/

από Πρωτοβουλία Ενάντια στο Υγειονομικό Απαρτχάιντ

31/01/2022 2:24 μμ.

 

Η Πρωτοβουλία Ενάντια στο Υγειονομικό Απαρτχάιντ καλεί στην πανελλαδική πανδημοσιοϋπαλληλική απεργία για την Υγεία και τη συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας/πορεία προς τη βουλή την Τρίτη 1 Φεβρουαρίου στη 1 μμ.


Κάλεσμα στηναπεργία & συγκέντρωση στο Υπουργείο Υγείας 1/2 στις 13.00

Το σχέδιο υποβάθμισης των περιφερειακών νοσοκομείων σε δομές πρωτοβάθμιας υγείας (Κέντρα Υγείας) είναι εν εξελίξει και μάλιστα οι εξελίξεις τρέχουν!

Τα [δημόσια νοσοκομεία] μετατρέπονται σε μονοθεματικά κορονο-νοσοκομεία (δίχως τακτικά ιατρεία) και εμβολιαστικά κέντρα (βλ. Παίδων Πεντέλης, μετακίνηση ειδικευόμενων της Παιδιατρικής του νοσοκομείου Παίδων Αγ. Σοφία στο Γουδή στο Mega εμβολιαστικό κέντρο «ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ» κ.α.).

Οι υποτυπώδεις δομές πρωτοβάθμιας υγείας –οι τόσο απαραίτητες εν μέσω μιας πανδημίας και πλήθους άλλων, ακόμα σοβαρότερων, προβλημάτων υγείας– έχουν υποβαθμιστεί ακόμα περισσότερο.

Να πώς έχει στρωθεί ήδη ο δρόμος για την εκτίναξη της κερδοφορίας ιδιωτών γιατρών και ιατρικών κέντρων.

Να πώς η κρατική διαχείριση της πανδημίας λειτούργησε αποτελεσματικά στην κατεύθυνση της τεχνητής συμπίεσης των κοινωνικών, ιατροφαρμακευτικών αναγκών- όποια δεν είχε να τα σκάσει αναγκαστικά καθόταν σπίτι και περίμενε στωικά!

Είναι χαρακτηριστικό ότι το μοντέλο συρρίκνωσης του ΕΣΥ προέρχεται από τον κλάδο των logistics (βλ. σχεδιασμός Hub-and-Spoke) και αποβλέπει στη «βελτιστοποίηση των διαδρομών εμπορευμάτων από ένα σημείο σε ένα άλλο».

Να λοιπόν πώς μας αντιλαμβάνονται: σαν κομμάτια μολυσματικούκρέατος που περιφερόμαστε από το ένα τμήμα στο άλλο, προκαλώντας στο ενδιάμεσο μποτιλιάρισμα στις δομές υγείας.

Η επιβολή του υποχρεωτικού εμβολιασμού ήταν μόνο η αρχή.

Όπως όλες περιμέναμε, σταδιακά θα αποκαλύπτονται οι πραγματικοί σχεδιασμοί πίσω από την επιβολή του υποχρεωτικού εμβολιασμού στους υγειονομικούς και τους άνω των 60 και τις συνακόλουθες μαζικές απολύσεις των ανεμβολίαστων εργαζομένων.

Η Πρωτοβουλία Ενάντια στο Υγειονομικό Απαρτχάιντ καλεί στην πανελλαδική πανδημοσιοϋπαλληλική απεργία για την Υγεία και τη συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας/πορεία προς τη βουλή την Τρίτη 1 Φεβρουαρίου στη 1 μμ.

Ενάντια στο μεθοδικό ξήλωμα του δημόσιου συστήματος υγείας

Ενάντια σε παλιές και νέες υποχρεωτικότητες, τις πιστοποιήσεις υγειονομικών φρονημάτων και τα πρόστιμα

Καμία αναστολή εργασίας, καμία απόλυση

Άμεση κατάργηση του νόμου για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό

Πρωτοβουλία Ενάντια στο Υγειονομικό Απαρτχάιντ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s