Μικροφωνική παρέμβαση στο νοσοκομείο “Ευαγγελισμός”, ενόψει της στάσης εργασίας 13/1 και της πορείας 15/1

https://athens.indymedia.org/post/1616424/

από Συνέλευση ενάντια στη Βιοεξουσία & την Κλεισούρα

14/01/2022 3:15 μμ.


Tην Τετάρτη 12/1 το μεσημέρι στις 15.00 ολοκληρώθηκε δίωρη παρέμβαση με μικροφωνική, τρικάκια και μοίρασμα κειμένων σε εργαζομένους/ες και χρήστ(ρι)ες υπηρεσιών υγείας στο μεγαλύτερο νοσοκομείο της μητρόπολης στο οποίο (όπως και στα υπόλοιπα της χώρας) οι νοσούντες από κορονοϊό εμβολιασμένοι υγειονομικοί εξαναγκάζονται να εργάζονται παρά το ότι είναι ασθενείς.Την ίδια στιγμή λόγω του ότι η διασπορά μεταξύ του εμβολιασμένου προσωπικού και των εμβολιασμένων επισκεπτών υπήρξε μεγάλη ο Ευαγγελισμός απαγόρευσε τα επισκεπτήρια σε νοσηλευόμενους για 2 εβδομάδες.

Η παρέμβαση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της προπαγάνδισης της πορείας στις 15 Γενάρη ενάντια στις κρατικές υποχρεωτικότητες και την επιβολή διαχωρισμών στην τάξη μας και εν όψει των στάσεων εργασίας που προκηρύσσουν για την Πέμπτη 13 Γενάρη και καλούν σε συγκέντρωση στη 1μμ στο Υπουργείο Υγείας μια σειρά πρωτοβάθμιων σωματείων νοσοκομείων: ο Άγιος Σάββας, το Αμαλία Φλέμινγκ, το Αττικό και το ΓΝΑ Γεννηματάς.Αντίστοιχη απόφαση πήρε και η γενική συνέλευση των εργαζόμενων του Παίδων Πεντέλης χτες, αμέσως μετά τη μαζική τους συγκέντρωση στην πύλη.

Τα αιτήματα που έχουν διατυπωθεί από την ΠΟΕΔΗΝ με αφορμή την πανελλήνια ημέρα δράσης για την υγεία βάζουν ως αιχμή την επιστροφή των χιλιάδων ανεσταλμένων υγειονομικών και άλλα ζητήματα ενάντια στην επιχειρούμενη αναδιάρθρωση του ΕΣΥ.

Συγκεκριμένα:

• Δωρεάν Πρωτοβάθμια Περίθαλψη, συνταγογράφηση τεστ κορωνοϊού, δωρεάν τεστ

• Ενίσχυση των Νοσοκομείων με προσωπικό. Επιστροφή των συναδέλφων που βρίσκονται σε αναστολής εργασίαςΤην στιγμή που εργάζονται συνάδελφοι με ενεργή νόσο κορωνοϊού λόγω των οδηγιών του ΕΟΔΥ, ποιο είναι το υγειονομικό όφελος με τις χιλιάδες αναστολές εργασίας συναδέλφων; Περίπου 2500 Συνάδελφοι νοσούν από κορωνοϊό. Υπάρχει μεγάλη διασπορά του ιού στα Νοσοκομεία. Μειώθηκε το προσωπικό πάνω από 10.000 υπαλλήλους σε σχέση με το περασμένο χειμώνα. (περίπου 7.000 αναστολές, 2.000 συνταξιοδοτήσεις, 2.500 προσωπικό σε καραντίνα):

• Ανάκληση επικίνδυνων οδηγιών ΕΟΔΥ που μειώνουν τις ημέρες καραντίνας του προσωπικού. Τακτικά προληπτικό τεστ στο Προσωπικό.

• Ενίσχυση του Δημόσιου Τομέα Υγείας. Οι εισαγωγές περιστατικών κορωνοϊού για ακόμη μια φορά αυξάνονται σε κάθε εφημερία. Τα Νοσοκομεία γεμίζουν δύο κλινικές κορωνοϊού μετά από κάθε εφημερία σε βάρος ασθενών άλλων παθήσεων. Δεκάδες διασωληνωμένοι ασθενείς βρίσκονται σε θαλάμους και αυτοσχέδιες ΜΕΘ και όμως για την Κυβέρνηση η ανάπτυξη νέων κλινών ΜΕΘ είναι πολυτέλεια.

• Ένταξη στα ΒΑΕ

• Αύξηση Μισθών

• Μονιμοποίηση Συμβασιούχων

• Εργατικό ατύχημα

• Έξω οι εργολάβοι από τα Νοσοκομεία

ΟΛΕΣ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ, ΠΕΜΠΤΗ 13/1 στη 1.00

ΠΟΡΕΙΑ ΣΑΒΒΑΤΟ 15 ΓΕΝΑΡΗ 15/1 στις 12.00, ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

ενάντια στα πιστοποιητικά υγειονομικά φρονημάτων ως μέσο για την επιβολή νέων διαχωρισμών και την φτωχοποίηση του ανεμβολίαστου προλεταριάτου

Το κείμενο που μοιράστηκε:

ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΑΞΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ, ΕΠΑΓΡΥΠΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΕΙΘΕΙΑΣ

Από το καλοκαίρι του 2021 μέχρι σήμερα χιλιάδες ανεμβολίαστες/οι εργαζόμενες/οι στον ιδιωτικό τομέα είδαν την πόρτα της εξόδου, επειδή δεν θέλησαν να επιδείξουν πιστοποιητικό υγειονομικών φρονημάτων. Σε αυτό το διάστημα πόσες άλλες ακόμα εργαζόμενες ή φοιτήτριες δεν έχουν εκβιαστεί και συρθεί παρά τη θέλησή τους στον εμβολιασμό επειδή δεν άντεχαν τη μείωση του μισθού τους μέσω των υποχρεωτικών rapid test. Από την 1η Σεπτέμβρη το κράτος-τιμωρός προχώρησε σε μια ακόμα τεραστίου μεγέθους επίθεση ενάντια στους εργαζόμενους/ες στην υγεία και στην πρόνοια με τις αναστολές εργασίας. Έκτοτε είδαμε τις σχέσεις εργασίας να γίνονται περισσότερο ελαστικές από ποτέ και τους ανεμβολίαστους να αποκλείονται από όλες τις κοινωνικές δραστηριότητες εκτός από μερικές που, εφόσον καταβάλουν το αντίτιμο για την εξαγορά της τιμωρίας τους (rapid test), τους επιτρέπεται η μερική πρόσβαση.

Μέχρι που φτάσαμε στην πιο πρόσφατη πράξη του εμβολιαστικού (μελο)δράματος, που σηματοδοτεί πλέον μια κατά μέτωπο επίθεση στον άμεσο μισθό και τη σύνταξη της εργατικής τάξης, θεσπίζοντας την παραδειγματική μηνιαία ποινή των 100 ευρώ στους ανεμβολίαστους εργαζόμενους και συνταξιούχους άνω των 60 ετών (με τις διαρροές-απειλές για κατέβασμα του ορίου ηλικίας να πληθαίνουν διαρκώς). Η απαραίτητη εκπτωσούλα των 50 ευρώ για τον πρώτο μήνα δεν μπήκε φυσικά γιατί τους έπιασε ο πόνος, αλλά για να καταναλωθεί στην περίοδο εκπτώσεων που ξεκίνησε ό,τι έτυχε να μείνει από τον μισθό/σύνταξη και να μετριαστεί έτσι η γκρίνια μικρών-μεγάλων μαγαζατόρων. Όσο πιο αποτυχημένη υγειονομικά γίνεται η κρατική εμβολιαστική εκστρατεία, τόσο βουλιάζουμε στον βούρκο μιας πειθαρχικής εμβολιαστικής μονομανίας. Κι όσο πιο παρανοϊκή υγειονομικά φαίνεται η επιβολή της, τόσο περισσότερο αποδεικνύεται ότι υπακούει στη «σιδερένια» λογική της καπιταλιστικής συσσώρευσης: Μια λογική που υπαγορεύει το πετσόκομμα των μισθών και των συντάξεων με διάφορα προσχήματα και ενίοτε αποκτά και απροκάλυπτα αρπακτικό χαρακτήρα βάζοντας πολύ άμεσα το χέρι του καπιταλιστικού κράτους στην τσέπη της εργατικής τάξης με την μορφή χαρατσιών-προστίμων.

ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ!

Να μην αφήσουμε την κατασκευασμένη κατάσταση διαρκούς «έκτακτης ανάγκης» να περάσει πάνω από τις απολύσεις και τις πλάτες των 7.000 ανεμβολίαστων υγειονομικών που πετάχτηκαν τιμωρητικά έξω από το σύστημα υγείας με αναστολές χωρίς μισθό και ασφάλιση. Και όχι μόνο αυτό.

Να μην αφήσουμε τις πολιτικές λιτότητας που συνεχίζει η κρατική διαχείριση της πανδημίας, εφαρμόζoντας μια «στρατηγική της έντασης», να περάσουν πάνω από τις πλάτες ΚΑΜΙΑΣ και ΚΑΝΕΝΟΣ εργαζομένου και εργαζομένης —σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα— όπως αφήσαμε να γίνεται για πάνω από μία δεκαετία.

Να μην αφήσουμε οι ανεμβολίαστοι ανεσταλμένοι συνάδελφοι να λοιδωρούνται και να περιθωριοποιούνται ως «αρνητές», «ψεκασμένοι», «ανορθολογικοί» και «ανεύθυνοι», ΕΙΔΙΚΑ ΤΩΡΑ που το γελοίο κυβερνητικό αφήγημα καταρρακώθηκε με την μετατροπή των δημόσιων νοσοκομείων σε hot spots κορονοϊού με 2.500 εν ενεργεία υγειονομικούς σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ να νοσούν και να εξαναγκάζονται να εργάζονται αν και ασθενείς.

Να μην αφήσουμε την κυβέρνηση να χρησιμοποιεί τις εργαζόμενες σε αναστολή ως άλλοθι για να ελαστικοποιήσει ακόμα περισσότερο τις εργασιακές σχέσεις στο δημόσιο σύστημα περίθαλψης. Να μην αφήσουμε να επιβληθούν εργασιακές σχέσεις γαλέρας (3μηνίτες, 6μηνίτες, διετούς, επικουρικοί).

Να μην αφήσουμε να μετατρέπουν σε μονοθεματικά τα νοσοκομεία και να χάνονται οι ζωές των φίλων και των συγγενών μας μέσα στη σιωπή και την αορατότητα.

Να μην αφήσουμε να μετατρέπουν νοσοκομεία με υπάρχον και απλήρωτο προσωπικό (ή με απλήρωτους μεταπτυχιακούς φοιτητές) εν μια νυκτί σε εμβολιαστικά κέντρα όπως προσπάθησαν να κάνουν πρόσφατα με το Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης.

Να μην αφήσουμε να καταργηθούν κλινικές ή ακόμα χειρότερα, να μπει λουκέτο σε νοσοκομεία ή κέντρα υγείας της περιφέρειας (κυρίως, αλλά και της μητρόπολης) για να μεταφέρουν το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό στα (χρονίως) υποστελεχωμένα νοσοκομεία ή σε εμβολιαστικά κέντρα.

Να μην αφήσουμε να δοθεί προς εκμετάλλευση στις ιδιωτικές εταιρείες ο νοσοκομειακός εξοπλισμός, τον οποίο πληρώνουμε εμείς χρόνια τώρα με τις ασφαλιστικές εισφορές μας, να μην αφήσουμε τους ιδιώτες να μπουκάρουν στις δημόσιες κτιριακές εγκαταστάσεις και να τις χρησιμοποιούν προς όφελός τους.

Να μην αφήσουμε το εμβόλιο, αυτό το αποτυχημένο αντι-covid φιξάκι της ξεφτίλας και του εκβιασμού που προβάλλεται ως πανάκεια, να ανοίξει τον δρόμο για το περαιτέρω γκρέμισμα της πρωτοβάθμιας περίθαλψης.

Να μην επιτρέψουμε άλλο τον μονόλογο των ειδικών για το «καθαρό» και αποστειρωμένο από κάθε κριτική σύστημα υγείας

Να διαμαρτυρηθούμε για τις απάνθρωπες συνθήκες νοσηλείας μας στους covid (και όχι μόνο) θαλάμους απομόνωσης-εξόντωσης των ασθενών στην κόλαση των νοσοκομείων της πανδημίας όπου αντιμετωπίζονται ως σώματα μιαρά, αποστερημένα από, και ανάξια για, ανθρώπινη επικοινωνία

Να διαμαρτυρηθούμε για την οικονομική αφαίμαξη του 50ευρου για το μοριακό τεστ που μας ζητάνε κάθε 3 μέρες για να μπούμε στους θαλάμους να περιποιηθούμε τους νοσηλευόμενους συγγενείς μας

Να διαμαρτυρηθούμε για την έλλειψη γιατρών, νοσοκόμων, καθαριστών και αναλώσιμων υλικών, για την ιατρική από τηλεφώνου και τους ανθρώπους που πεθάνανε σπίτι τους, για τις συνθήκες στοίβαξης/μετάδοσης στα εξωτερικά ιατρεία των εφημερευόντων, για τις ΜΕΘ-μαϊμού χωρίς προδιαγραφές και προσωπικό

Να διαμαρτυρηθούμε για την περικοπή των δαπανών για το ΕΣΥ κατά τα ¾ (σε σχέση με πέρυσι) στον κρατικό προϋπολογισμό για το 2022

ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ

 • Ενάντια στους ψευδείς διαχωρισμούς ανάμεσα στους εργαζομένους
 • Για ελεύθερη πρόσβαση χωρίς αποκλεισμούς όλων των ανεμβολίαστων ασθενών στη δημόσια περίθαλψη, ενάντια στα κουμάντα των διοικητών-μανατζαρέων των δημόσιων νοσοκομείων που μας πετάνε έξω από τα εξωτερικά ιατρεία όταν πηγαίνουμε για επανεξέταση εκβιάζοντάς μας για πιστοποιητικά
 • Ενάντια σε ταξικούς, έμφυλους, φυλετικούς ή κοινωνικούς αποκλεισμούς, χωρίς φακελάκια, λίστες χειρουργείων, απογευματινά ιατρεία με πληρωμή
 • Ενάντια στις περικοπές των δαπανών για την υγεία, για μόνιμες προσλήψεις, πληρωμένες άδειες, λιγότερη δουλειά
 • Για τον αυτοκαθορισμό του σώματος ενάντια στην απαλλοτρίωσή του από τους ειδικούς της φαρμακοβιοτεχνολογίας

ΤΑΞΙΚΟ ΜΑΣ ΚΑΘΗΚΟΝ,ΛΟΙΠΟΝ, ΕΙΝΑΙ:

 • Οι κοινοί αγώνες εμβολιασμένων & ανεμβολίαστων
 • Η άνευ όρων υπεράσπιση όλων των εργαζόμενων που απολύονται και βγαίνουν σε αναστολή επειδή δεν ήταν (και δεν είναι) διατεθειμένοι να κάνουν με το ζόρι το εμβόλιο και τα πληρωμένα από μας καταναγκαστικά rapid test
 • Ο αγώνας για την κατάργηση του νόμου για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό και τα πιστοποιητικά υγειονομικών φρονημάτων στην εργασία και τις άλλες κοινωνικές δραστηριότητες (εστίαση, ψυχαγωγία κλπ.) και την ανάκληση των αναστολών των 7.000 υγειονομικών
 • Ο έλεγχός μας πάνω στις υπηρεσίες υγείας μέσα από κοινές συνελεύσεις και αγώνες υγειονομικών-χρηστριών.
 • Η επιβολή της φαρμακοεπαγρύπνησης που θα εκθέσει τις φαρμακευτικές εταιρείες και θα υπηρετήσει την προστασία της ζωής
 • Ο συνολικός ορισμός του περιεχομένου της υγείας και της ζωής σύμφωνα με τις κοινωνικές ανάγκες μας ως μισθωτές εργάτριες και εργάτες κι όχι σύμφωνα με τα ιδεώδη του έθνους, τις επιταγές του κράτους και τις ανάγκες του απομονωμένου ατόμου και της εμβολιασμένης επιβίωσής του, της επιβίωσης δηλαδή εντός των αλλοτριωμένων καπιταλιστικών κοινωνικών σχέσεων

Nα μην αντιμετωπίζουμε την ασθένεια φοβικά και ατομικοποιημένα, να την χρησιμοποιήσουμε ως συλλογικό όπλο!

Να αλλάξουμε, με άλλα λόγια, τους συσχετισμούς δύναμης με τα αφεντικά και να εκμεταλλευτούμε την κρίση προς όφελός μας ως τάξη. Να ενώσουμε τους αγώνες μας ενάντια στα πιστοποιητικά εμβολιασμού και τη φτωχοποίηση με τους υπόλοιπους εργάτες σε ολόκληρο τον κόσμο· Aπό τη Γουαδελούπη, μέχρι την Ιταλία, την Ολλανδία, τη Γαλλία!

ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ & ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 13.00 και 17.00 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ

ΠΟΡΕΙΑ 15 ΓΕΝΑΡΗ, 12.00 μ.μ., ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

Eνάντια στον υποχρεωτικό εμβολιασμό, την επιβολή διαχωρισμών μέσα στην τάξη μας & τη φτωχοποίηση του ανεμβολίαστου προλεταριάτου!

Συνέλευση ενάντια στη βιοεξουσία και την κλεισούρα

12/1/2022

Για επικοινωνία:

koinonika.antisomata@autistici.org

fb: Ιστορίες Προλεταριακής Κλεισούρας

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s