Η Πρωτοβουλία Δράσης συμμετέχει στη συγκέντρωση στα Προπύλαια το Σάββατο 18/12/21 στις 12:00

Η Πρωτοβουλία Δράσης συμμετέχει στη συγκέντρωση στα Προπύλαια το Σάββατο 18/12/21 στις 12:00

Τα νέα μέτρα της κυβέρνησης για τη διαχείριση της κρίσης του κορονοϊού έρχονται μαζί με τον βομβαρδισμό ακρίβειας που σαρώνει την αγορά. Η καθημερινότητα του πολίτη πλέον περιλαμβάνει έναν καταιγισμό ελέγχων όπου τα πάντα περνάνε μέσα από διπλά σαρώματα πιστοποιητικού υγείας και ταυτότητας. Οι ανεμβολίαστοι αποκλείονται από μια σειρά καθημερινών κοινωνικών δραστηριοτήτων: σινεμά, καφές, αγορές βασικών προϊόντων, δημόσιο, τράπεζες ακόμα και από την εκπαιδευτική διαδικασία. Ακόμα και η εύρεση ή διατήρηση της δουλειάς αποτελεί διαδικασία μάχης. Οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι όχι μόνο φορτώνονται άλλο ένα δυσβάσταχτο μηνιαίο χαράτσι με τα υποχρεωτικά rapid test, αλλά αποτελούν ένα έξτρα ευάλωτο εργατικό δυναμικό στους εκβιασμούς της εργοδοσίας. Οι σχεδόν 7000 υγειονομικοί υπάλληλοι εξακολουθούν να είναι σε αναστολή και χωρίς εισόδημα. Το επόμενο μέτρο, τύπου μαφιόζικου εκβιασμού, το πρόστιμο των 100€ σε κάθε ηλικιωμένο που δεν θέλει ή δεν μπορεί να εμβολιαστεί, που θα ισχύσει από τα μέσα του Γενάρη, είναι ένα ακόμα βάρος οικονομικό αλλά και κοινωνικό σε βάρος μίας μεγάλης ομάδας επιβαρυμένων συνανθρώπων μας. Σε όλη την Ευρώπη με αφορμή μια νέα μετάλλαξη αρχίζουν και ορθώνονται νέα τείχη και νέα μέτρα πειθάρχησης και καταστολής.

Να μην τους αφήσουμε. Να μην αφήσουμε τον Μητσοτάκη και την παρέα του να αλώσουν την ζωή μας. Οι ταξικές δυνάμεις του εργατικού και νεολαιίστικου κινήματος μπορούν και θα βρουν το δρόμο ανασύνταξης και αντεπίθεσης.

Η Πρωτοβουλία Δράσης συμμετέχει στη συγκέντρωση στη συγκεντρωση που οργανώνει η Πρωτοβουλία ενάντια στο υγειονομικό απαρτχάιντ στα Προπύλαια το Σάββατο 18/12/21 στις 12:00

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s