Ειδισμός

ΛΑΒΑΜΕ

Ο Ειδισμός είναι γνωστός όρος κατηγοριοποίησης-Διάκρισης των ειδών ιεραρχικά με κορυφή της πυραμίδας τον άνθρωπο, αλλιώς Σπισισμός. Μην περιμένεις να βρεις τη λέξη αυτή στα λεξικά όπως και πολλούς άλλους όρους που χρησιμοποιούμε όπως την γυναικοκτονία που ο όρος προστέθηκε πρόσφατα με αγώνες.
Η συλλογική επινόηση όρων μέσα από κινηματικές διαδικασίες και όχι μόνο δεν εγκρίνονται από τους ειδικούς και τα λεξικά, τα οποία δεν αντικατοπτρίζουν και κρατούν αόρατους πολλούς αγώνες όπως αυτών των υπεξούσιων ειδών.
Ο όρος πολυειδισμικός, αφορά όλα τα είδη του πλανήτη και τις κατηγοριοποιήσεις που δέχονται. Επίσης προέρχεται από μετάφραση του Multispecies-Multispeciesism που μπορεί να μην τους βρεις και αυτούς στα λεξικά αλλά είναι όροι που χρησιμοποιούνται.
Είναι κάτι πολύ συνηθισμένο να επινοούνται καινούργιοι όροι-νεολογισμοί που επαναλαμβάνουμε,δεν υπάρχουν στα λεξικά, περιγράφοντας μια αόρατη πραγματικότητα που όταν τελικά γίνουν ορατοί τότε μπαίνουν σε αυτά, τα οποία θυμίζουμε, πως συνεχώς ανανεώνονται.
Προφανώς η ελληνική μετάφραση του όρου που κάνουμε, δηλαδή πολυειδισμικός, να μην τον βρίσκεις, αλλά θεωρούμε ότι αντικατοπτρίζει την γενικευμένη επίθεση που δέχονται όχι μόνο οι άνθρωποι αλλά και τα άλλα μη ανθρωπινα όντα που είναι παραγκωνισμένα και υποτιμημένα.
Αν περιμένεις την εισήγησή μας και δεν βάζεις βέτο προτού ακούσεις τι έχουμε να πούμε θα καταλάβαινες ότι η μητροπολιτική τρομοκρατία δεν μένει μόνο στις μεγαλουπόλεις αλλά είναι μια ιστορικά γενικευμένη επίθεση που αφορά και επηρεάζει όλη την πλανητική επικράτεια. Δεν θα κάνουμε εδώ την εισήγησή μας, έχε υπομονή…

Ο.Μ.Α΄Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s