ΚΕΙΜΕΝΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΞΑΝΑΓΚΑΣΜΟΥΣ / ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ, ΤΟΝ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟ, ΤΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΙΣ

https://athens.indymedia.org/post/1614260/

από Πρωτοβουλία αναρχικών ενάντια στους εξαναγκασμούς και τον σύγχρονο ολοκληρωτισμό

22/09/2021 2:46 μμ.


Η ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ/ΑΠΟΔΟΜΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΑΡΧΟΝΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟ ΥΠΑΡΧΟΝ

Τον τελευταίο ενάμιση χρόνο και συγκεκριμένα μετά τον Μάρτη του 2020 όλα τα κράτη του πλανήτη κλιμακώνουν την πολιτική, οικονομική και πολιτισμική αναδιάρθρωση. Η δημοκρατία που γνωρίζαμε από τον 20ο αιώνα δεν βολεύει πια τα αστικά κράτη και τους υπερεθνικούς οργανισμούς τύπου Ε.Ε. Τα αστικά δικαιώματα του ανθρώπου και του πολίτη καταργούνται μέρα με τη μέρα· σε λίγο καιρό θα έχουν εξαφανιστεί και τα τελευταία υπολείμματά τους.

Η αστική εξουσία έφτασε στο σημείο να θεσπίσει υποχρεωτικό εμβολιασμό στους ανθρώπους, ενώ οι απαγορεύσεις (κυκλοφορίας, συναθροίσεων κτλ) έχουν γίνει ήδη μια καθημερινότητα που έρχεται και επανέρχεται με μικρά διαλείμματα, μέχρι να καθιερωθεί μόνιμα. Κλείνει έτσι μια μακραίωνη διαδικασία κατάκτησης των θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ατομικών ελευθεριών, η οποία ξεκίνησε το 1215 με την Μάγκνα Κάρτα, συνεχίστηκε με το Habeas Corpus το 1679, επεκτάθηκε με την Διακήρυξη της Αμερικάνικης Ανεξαρτησίας (1776) και την Διακήρυξη των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και του Πολίτη το 1789 (Γαλλική Επανάσταση) και υποτίθεται ότι ολοκληρώθηκε με την Οικουμενική Διακήρυξη των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου το 1948.

Η αιτία που οι παραπάνω διακηρύξεις μετατρέπονται πλέον σε κουρελόχαρτα είναι η εξής: Τα απανωτά χτυπήματα από την παγκόσμια οικονομική κρίση έφτασαν το σύστημα στα όριά του. Η οικονομική κρίση είναι δομικό/εγγενές στοιχείο του κρατικού και καπιταλιστικού συστήματος. Η επίθεση στις ατομικές ελευθερίες είναι απαραίτητη για την επιβίωση της αστικής εξουσίας. Η μετατροπή του ανθρώπινου σώματος σε ένα ανεξάντλητο ορυχείο προσωπικών δεδομένων προς εκμετάλλευση είναι επίσης απαραίτητη για την μεγιστοποίηση του κέρδους των διαφόρων εταιρειών. Ακόμη, είναι αναγκαία για το ξεπέρασμα της καπιταλιστικής κρίσης· ένα ξεπέρασμα που απελευθερώνει το κεφάλαιο και την Εξουσία ενώ υποδουλώνει πλήρως το άτομο στις επιταγές του τεχνοκρατικού ολοκληρωτισμού.

ΤΟ ΔΙΑΚΥΒΕΥΜΑ

Δεν πρόκειται όμως μόνο για την επιβολή εμβολιασμού, λοιπών ιατρικών πράξεων και τις διάφορες απαγορεύσεις. Το διακύβευμα από εδω και πέρα είναι το ποιός/α θα υπακούει/πειθαρχεί απόλυτα και ποιός/α όχι. Είναι θέμα χρόνου να ζητηθούν κι άλλοι εμβολιασμοί ακόμη και στους ήδη εμβολιασμένους ανθρώπους. Πρόκειται για προσπάθεια να δημιουργηθούν πολίτες δύο ταχυτήτων. Οι υπάκουοι πολίτες θα έχουν περισσότερα δικαιώματα, προσβασιμότητα, επιδόματα σαν επιβράβευση. Οι ανυπάκουοι πολίτες θα περιθωριοποιούνται κοινωνικά και οικονομικά, σύμφωνα με τα πρότυπα του ασιατικού μοντέλου. Θα επιδιωχθεί πλήρης διχασμός της κοινωνίας. Οι πειθαρχημένοι/ες θα ζουν όπως ακριβώς τους υποδειχθεί. Οι απείθαρχοι/ες θα αφεθούν να πεθάνουν (αφού θα απολύονται από την δουλειά τους και θα τους απαγορευθεί πιθανότατα μέχρι και η είσοδος στα σούπερ-μάρκετς, ιδίως στους ανεμβολίαστους/ες), ή θα φυλακισθούν λόγω επικινδυνότητας για τη δημόσια υγεία και ασφάλεια, ως ψυχασθενείς και βλαβεροί/ες για την κοινωνία.

ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ – ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ

Η επέκταση της υποχρεωτικότητας, των απαγορεύσεων, των περιοριστικών μέτρων και της επιβράβευσης θα αφορά και τον τομέα της κλιματικής αλλαγής. Η τελευταία δηλαδή, θα χρησιμοποιηθεί ως πρόσχημα για επιπλέον αυταρχισμό. Το αφήγημα της ατομικής ευθύνης θα βρίσκεται παντού και θα πηγάζει από το κράτος, τις εταιρείες, τα ΜΜΕ.

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ – ΠΟΛΕΜΟΣ

Ο ολοκληρωτισμός μέσα στον οποίο ζούμε πλέον, θα στρατιωτικοποιεί καθημερινά την κοινωνία όλο και πιό πολύ. Όμως, η στρατιωτικοποίηση της καθημερινότητάς μας σημαίνει και προετοιμασία για πόλεμο σε όλες του τις εκφάνσεις. Ένας ενδεχόμενος πόλεμος, είτε απλά μια ολιγοήμερη επιστράτευση, θα επιτάχυναν με τη σειρά τους την στρατιωτικοποίηση, την υποδούλωση και τον έλεγχο της καθημερινής ζωής.

ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ

Τα κράτη, οι διεθνείς οργανισμοί, οι εταιρείες παίζουν με ανοιχτά χαρτιά.Οι μελλοντικές τους κινήσεις φαίνονται ξεκάθαρα σε όποιον δεν μασάει κουτόχορτο. Επομένως, εμείς χρειάζεται να οργανωθούμε σε δια-τοπική βάση (με οριζοντιότητα στη λήψη των αποφάσεων, ισότητα φύλων, αυτονομία της κάθε ομάδας/συνέλευσης/περιοχής). Να δημιουργήσουμε ένα «πρόπλασμα» επάνω στο οποίο θα δημιουργηθούν μελλοντικά οι αυτοοργανωμένες ομάδες αλληλοβοήθειας και αυτοάμυνας (σε ύπαιθρο και πόλη). Για να μπορέσουν αυτές οι ομάδες να ξεπεράσουν το στάδιο του απλού ακτιβισμού και να προχωρήσουν σε μια πραγματικά απελευθερωτική κατέυθυνση, θα χρειαστεί: Να αποκτήσουν εδαφικοποιημένη βάση, να αλληλεπιδρούν θετικά με την ζώσα πραγματικότητα των τοπικών κοινωνιών, να παλεύουν για την εξασφάλιση του βιοπορισμού των μελών τους, με όρους και τρόπους διαφορετικούς από αυτούς της κυριαρχίας.

Οι παραπάνω σχηματισμοί θα είναι καθαρά εξωθεσμικοί. Η πραγματικότητα που θα δημιουργηθεί και θα πηγάσει από αυτούς, θα είναι εξ’ορισμού αντίθετη με την υπάρχουσα. Επομένως, σε βάθος χρόνου, θα είναι αναπόφευκτη η σύγκρουση αυτών των ομάδων/σχηματισμών με το κράτος και τις εταιρείες. Θα χρειαστούν παλιές και νέες μορφές αγώνα για να εξασφαλιστεί η επιβίωση αυτής της νέας πραγματικότητας. Μια (αυτο)οργάνωση τέτοιου τύπου είναι η μοναδική που μας δίνει προοπτική ελευθερίας και αποτίναξης της τυραννίας (τουλάχιστον σε τοπική κλίμακα). Κανένα κόμμα, καμία συγκεντρωτική μορφή οργάνωσης, καμια δημοκρατία ή στρατοκρατία, καμια ελπίδα, κανένας αρχηγός ή «σωτήρας» δεν μπορεί να μας βοηθήσει. Μόνοι/ες μας θα σωθούμε, από τις δικές μας δυνάμεις.

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΨΗΦΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ

ΣΑΜΠΟΤΑΖ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΤΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ

ΟΛΙΚΗ ΑΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΩΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΦΡΟΝΗΜΑΤΩΝ

Πρωτοβουλία αναρχικών ενάντια στους εξαναγκασμούς και τον σύγχρονο ολοκληρωτισμό

prwtovoulia_anarhikwn2021@riseup.net

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s