Οδεύοντας τάχιστα σε έναν «υγειονομικό» ρατσισμό;

https://www.holisticlife.gr/%CE%B1%CF%80%CF%8C%CF%88%CE%B5%CE%B9%CF%82/inbox/item/2304-%CE%BF%CE%B4%CE%B5%CF%8D%CE%BF%CE%BD%CF%84%CE%B1%CF%82-%CF%84%CE%AC%CF%87%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B1-%CF%83%CE%B5-%CE%AD%CE%BD%CE%B1%CE%BD-%C2%AB%CF%85%CE%B3%CE%B5%CE%B9%CE%BF%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%B9%CE%BA%CF%8C%C2%BB-%CF%81%CE%B1%CF%84%CF%83%CE%B9%CF%83%CE%BC%CF%8C

Κατηγορία Inbox

Τρίτη, 06 Απριλίου 2021 08:34 Διαβάστηκε 2059 φορές

Τεύχος 102 Γεράσιμος Κατραμάδος: Founder of Holistic Life – Health editor

Περιγραφή: Οδεύοντας τάχιστα σε έναν «υγειονομικό» ρατσισμό;

Προσλήψεις με αδιαφάνεια και προκηρύξεις με ρατσιστικό ύφος για πρόσληψη έκτακτου προσωπικού! Σε προκύρηξη στον Δήμο Ηρακλείου, τον Ιανουάριο εμφανίστηκε ξαφνικά η προϋπόθεση οι υποψήφιοι «να μην έχουν χρόνια ή υποκείμενα νοσήματα και να μην ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες ευάλωτες στον ιό του κορωνοϊού COVID-19». Οι αντιδράσεις ήταν σφοδρές, αφού ακολούθησαν σκληρές ανακοινώσεις από την Εθνική Συνομοσπονδία των Συλλόγων Ασθενών Ελλάδος. Το πιστοποιητικό εμβολιασμού θα έρθει να ακυρώσει το δικαίωμα στην επιλογη της θεραπείας; Όσοι δεν εμβολιαστούν θα έχουν λιγότερα δικαιώματα απο τους άλλους; Ειμαστε προ των πυλών ενός νέου είδους ρατσισμού;

Θα πρέπει να διώκονται ποινικά όσοι αμφισβητούν τα εμβόλια;
Τους τελευταίους μήνες η κοινωνία κάθε κράτους στην Ευρωπαϊκή ένωση ταλανίζεται από τα φρικτά μέτρα που διαλύουν τις κοινωνίες μας. Εδώ και έναν αιώνα δώσαμε πολλές μάχες (κυριολεκτικά και μεταφορικά) δημιουργώντας πολλά θύματα, σύγχυση και φορτώνοντας το περιβάλλον με εξαιρετικά πολλή τοξικότητα. Όλα αυτά προκειμένου να δομήσουμε εκ νέου έναν συλλογικά αποδεκτό τρόπο για να σεβόμαστε τα ανθρώπινα δικαιώματα και να μην ξαναπέσουμε στα ίδια λάθη. Σήμερα όμως βλέπουμε ότι με άλλοθι την πανδημία τα ανθρώπινα δικαιώματα αρχίζουν να ξεθωριάζουν!

Σε αυτό το πλαίσιο, πρόσφατα το περιοδικό BMJ δημοσίευσε ένα άρθρο με τον τίτλο: Θα πρέπει να ποινικοποιηθεί η διάδοση «κακών πληροφοριών» κατά των εμβολιασμών;1 Δεδομένου του τρομακτικού βαθμού πόλωσης που σήμερα αποσυναρμολογεί τον ιστό κάθε κοινωνίας, μου προκάλεσε έκπληξη το γεγονός ότι η Melinda C Mills (καθηγήτρια δερματολογίας και κοινωνιολόγος) μαζί με τον Jonas Sivela (ερευνητή στο τομέα ελέγχου μολυσματικών ασθενειών και εμβολιασμών) προέβησαν με μεγάλη ευκολία σε δηλώσεις σχετικά με τις εγκληματικές συμπεριφορές, δεδομένης της επιστημονικής αβεβαιότητας για τον Covid-19 αλλά και για τα νέα «βιαστικά» εμβόλια.

Συνήθως η εγκληματικότητα είναι κάτι που προσδιορίζεται στα δικαστήρια βάσει νομικών αποφάσεων και αποδεικτικών στοιχείων. Ωστόσο ακόμη δεν έχουμε δει κάποια σημαντική νομολογία σχετικά με την «εμβολιαστική διστακτικότητα» ή την «κακή πληροφόρηση» κατά των εμβολιασμών. Κανονικά και για να μην χάσουμε εντελώς τη λογική που με τόσο κόπο στηρίξαμε όλοι μας (κάθε κράτος με δημοκρατικό πολίτευμα) με τόσες μάχες, η διαφωνία δεν θα πρέπει να ταυτιστεί ή να συνδυαστεί με τον όρο «εγκληματικότητα». Αναρωτιέμαι εάν τα δικαστήρια θα μπουν σε μια διαδικασία να «δημιουργούν» εγκληματίες, χωρίς να έχουμε εξασφαλίσει ως κοινωνίες, σοβαρά κλινικά δείγματα και όλα τα απαραίτητα στοιχεία που χρειαζόμαστε για να έχουμε μια σφαιρική άποψη για την πανδημία του Covid-19. Όποια και εάν είναι η άποψή μας (θετική ή αρνητική) για τα εμβόλια, όταν παύει να υπάρχει ένας έγκυρος επιστημονικός διάλογος (που να δέχεται και τις δυο πλευρές) και ο σύμβουλός μας είναι ο πανικός, τότε τα πράγματα γίνονται επικίνδυνα για όλους και μας πηγαίνει πίσω σε άλλες εποχές που δεν θα πρέπει να τις ξεχνάμε. Προτείνω να μην αφήσουμε την ποινικοποίηση κάποιου να ταυτιστεί με την έκφραση της ανησυχίας του, ειδικά στη περίπτωση των εμβολιασμών που σε αυτή τη φάση αποτελεί μια πειραματική ιατρική πράξη και ενέχει τη πιθανότητα πρόκλησης βλάβης στον εκάστοτε οργανισμό.

Ο υγειονομικός ρατσισμός και η επικείμενη «κακοποίηση» των ανθρώπινων δικαιωμάτων.
Ο κορυφαίος ανοσολόγος J. Bart Classen MD2 στο άρθρο του που δημοσιεύτηκε στο Microbiology & Infectious Diseases3 προειδοποιεί για το ενδεχόμενο ότι οι αποδέκτες των εμβολίων ίσως να αναπτύξουν μια μακροχρόνια κατάσταση εξουθένωσης, γνωστή ως νόσο Prion4. Η άποψη του Δρ Classen είναι ότι τα εμβόλια θα μπορούσαν να προκαλέσουν μεγαλύτερο πρόβλημα από αυτό για το οποίο κατασκευάστηκαν να αντιμετωπίσουν. Σε μια ακόμη μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Clinical Imaging5 αναφέρεται ότι οι ανοσολογικές αντιδράσεις μετά τον εμβολιασμό κατά του covid θα μπορούσαν να μοιάζουν με εκείνες του καρκίνου του μαστού. Η συγκεκριμένη μελέτη ασχολείται με 4 περιπτώσεις γυναικών που μετά τον εμβολιασμό εμφάνισαν πρήξιμο και φλεγμονή στους μασχαλιαίους λεμφαδένες του βραχίονα στον οποίο έλαβαν το εμβόλιο. Στο Ισραήλ γυναίκες ανέφεραν διαταραχή του έμμηνου κύκλου τους μετά τον εμβολιασμό6. Είναι πολύ σημαντικό οι πολίτες να κατανοήσουν με σαφήνεια όλους τους γνωστούς και άγνωστους κινδύνους, προκειμένου να αξιολογήσουν σωστά και να δώσουν συνειδητά τη συγκατάθεσή τους για τον εμβολιασμό τους.  

Μια από τις κύριες ανησυχίες μου είναι ότι το κράτος δεν ενημερώνει τους πολίτες ότι τα εμβόλια εξακολουθούν να είναι σε πειραματικό στάδιο. Γιατί συμβαίνει αυτό; Τι κρύβει αυτή η επίμονη θέση της κυβέρνησης να κρατά σε άγνοια τους πολίτες της χώρας, ενώ τους ζητά να σηκώσουν το μανίκι τους για να κάνουν το εμβόλιο; Σχεδόν έναν χρόνο πριν είδαμε τον Αντόνιο Γκουτέρες (επόμενος Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών) σε μια δήλωσή του σχετικά με τη διαδικτυακή παραπληροφόρηση για τον Covid-19 να λέει μεταξύ άλλων και το εξής:

«Σήμερα, ανακοινώνω μία νέα πρωτοβουλία των Ηνωμένων Εθνών για την Επικοινωνία για να κατακλύσουμε το Διαδίκτυο με γεγονότα και επιστήμη, ενώ αντιμετωπίζουμε την αυξανόμενη μάστιγα της παραπληροφόρησης, ένα δηλητήριο που θέτει όλο και περισσότερες ζωές σε κίνδυνο».

Και αναρωτιέμαι το να αποκρύπτεις από τον εκάστοτε λαό ότι τα εμβόλια είναι σε πειραματικό στάδιο και ότι ενέχει κινδύνους πρόκλησης βλάβης στον ανθρώπινο οργανισμό… δεν είναι απόκρυψη σημαντικών πληροφοριών; Αυτό είναι θεμιτό;
Και τίθεται και ένα ζήτημα σχετικά με τη βία και την κακοποίηση. Σε όλα τα ΜΜΕ το τελευταίο διάστημα ακούμε για το κύμα κατά της βίας. Αλήθεια; Όντως ενδιαφέρει το κράτος ουσιαστικά η εξάλειψη της βίας; Μια κίνηση θεσμοθέτησης του «πιστοποιητικού εμβολιασμού» θα έλεγα ότι βιάζει και κακοποιεί το δικαίωμα κάθε πολίτη α) στην σωστή ενημέρωση, β) στην ελευθερία κινήσεων και γ) στην ελευθερία επιλογής του θεραπευτικού μέσου!
Άραγε στην Ευρώπη και κατ’ επέκταση στην Ελλάδα, γίνεται προσπάθεια να εξαλειφθεί μια μορφή βίας (εκείνη της σεξουαλικής βίας) αλλά τι γίνεται με τη μορφή βίας που συνοδεύει ένα «πιστοποιητικό εμβολιασμού» και καταργεί ξεκάθαρα τα ανθρώπινα δικαιώματα; Είναι παράξενο ότι αν και οι δοκιμές των πειραματικών εμβολίων είναι ακόμη σε εξέλιξη και δεν υπάρχουν δεδομένα μακροπρόθεσμης ασφάλειας (και λόγω των επερχόμενων μεταλλάξεων), η Ευρωπαϊκή ένωση επιβάλει επίμονα έναν όρο  για να συνεχίσεις να έχεις ανθρώπινα δικαιώματα, και το υλοποιεί με το «πιστοποιητικό εμβολιασμού»!
Τα πιστοποιητικά εμβολίων είναι σχεδιασμένα με τέτοιο τρόπο για να περιορίσουν τις προσωπικές ελευθερίες εκείνων που δεν επιθυμούν να εμβολιαστούν (με τα πειραματικά εμβόλια). Χαρακτηριστικά η Royal Society στην Αγγλία δημοσίευσε7 ένα σύνολο 12 κριτηρίων που θα πρέπει να πληρούνται από τα πιστοποιητικά εμβολίων, και δηλώνουν τον σκοπό ενός τέτοιου συστήματος: « ….είναι να βοηθήσουμε την επιστροφή στις δραστηριότητες που είχαμε πριν τη παρουσία του Covid-19 και να ταξιδεύουμε χωρίς να θέτουμε σε κίνδυνο τη προσωπική και τη δημόσια υγεία». Ωστόσο αυτό που δεν αναφέρθηκε σε αυτή τη δημοσίευση είναι η σημαντικότατη καταπάτηση των προσωπικών δικαιωμάτων και ελευθεριών που ένα τέτοιο σύστημα θα επιφέρει.
Δεδομένου ότι η ικανότητα των εμβολίων να μπλοκάρουν τη μετάδοση του ιού ή να αποτρέψουν τη μόλυνση των ανθρώπων είναι ακόμη άγνωστη, το σύστημα αποτυγχάνει στο πρώτο εμπόδιο. Αντί να απελευθερώνουν τους ανθρώπους, οι κυβερνήσεις σε παγκόσμιο επίπεδο θα λέγαμε «σφίγγουν τον κλοιό» και αφαιρούν την ικανότητά μας να ζήσουμε τη ζωή μας με τον τρόπο που επιλέγουμε. Αυτό περιλαμβάνει το δικαίωμα να αποφασίζουμε πώς διαχειριζόμαστε την υγεία μας και με ποια μέσα.
Σκέφτομαι ότι πέρασε μόλις έναν χρόνος και είμαστε έτοιμοι να παραχωρήσουμε τόσο εύκολα και αβίαστα τα ανθρώπινα δικαιώματα, για να περάσουμε σε μια «κανονικότητα», στην οποία τόσα χρόνια μας έθισαν και σαφώς δεν έχει καμία σχέση με την ελευθερία που προσέγγισαν ο Ελύτης, ο Σολωμός, ο Κάλβος, ο Κατσαρός, ο Ρίτσος, ο Ελυάρ, ο Ερνάντεθ, ο Πλάτωνας, ο Όμηρος και τόσοι άλλοι!
Ο υγειονομικός ρατσισμός που ήδη στοιχειοθετείται, θα απομονώσει ομάδες ανθρώπων που θα χαρακτηριστούν ως εγκληματίες για τη δημόσια υγεία. Αυτή η κακοποίηση της ελευθερίας μας οδηγεί σε ένα μοντέλο καταπάτησης δικαιωμάτων που εμφανίστηκε πριν από 80 χρόνια και το έζησε η ανθρωπότητα ως φασισμό. Η 4η βιομηχανική επανάσταση έρχεται στο προσκήνιο δυναμικά και εντελώς συμπτωματικά, παράλληλα τα ανθρώπινα δικαιώματα υποβιβάζονται και δίνουν τη θέση τους σε έναν νέο τεχνολογικό μεσαίωνα; Αναρωτηθείτε γιατί…

Αναφορές:
1. https://www.bmj.com/content/372/bmj.n272
2. https://en.wikipedia.org/wiki/J._Bart_Classen
3. https://scivisionpub.com/pdfs/covid19-rna-based-vaccines-and-the-risk-of-prion-disease-1503.pdf
4. https://en.wikipedia.org/wiki/Prion
5. https://www.clinicalimaging.org/article/S0899-7071(21)00020-6/fulltext
6. https://www.israelhayom.com/2021/02/16/does-covid-19-vaccine-disrupt-menstrual-cycle/
7. https://royalsociety.org/-/media/policy/projects/set-c/set-c-vaccine-passports.pdf

Αρχή φόρμας

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s